Vi har över 1.200 olika heltäckningsmattor

Att lägga heltäckningsmatta i ett rum gör att man får ett mjukt och varmt golv att gå på. Fördelarna är många!

För att nämna några så gör heltäckningsmattan att man får en behaglig ljudbild i rummet. Eventuella ekon försvinner och buller dämpas. Rummet känns ombonat och får en snygg och läcker karaktär. Dagens syntetmaterial har utvecklats väldigt mycket den senaste tiden och håller hög kvalité.

Ett flertal vetenskapliga undersökningar bekräftar att buller kraftigt påverkar känslan av välbefinnande. Att lägga in heltäckningsmattor är en av åtgärderna som man kan vidta för att förebygga buller. Mattan har en dämpande effekt på buller. Det textila golvet står i kontrast till ett rums hårda ytor och skapar på så vis ett välbalanserat ljud. I ett rum med heltäckningsmatta binds dammet i mattluggen till det dammsugs bort. På hårda golv virvlar dammet upp vid drag och när man går på det.

Heltäckningsmattor kan måttbeställas för att sedan läggas som en lös anpassad matta för att ha exempelvis under matbord eller soffgruppen. Du bestämmer mått, färg och form – vi skär till och kantsyr unika golvlösningar.

Langettering (kantning) eller limning tillkommer för att göra mattkanten hållbar och slitstark.
Mattor skapar en känsla av värme och komfort. De ger en mätbar effekt på rumstemperaturen och värmen stannar kvar länge. Heltäckningsmattor är ett effektivt isoleringsmaterial!

Vi har ett stort utbud av heltäckningsmattor som passar för alla olika sorters ytor! Vet du inte vilken heltäckningsmatta som passar bäst för rummet? Tveka inte att besöka butiken så hjälper vi dig ta fram rätt form av heltäckningsmatta.